Huisartsen

U bent als huisarts belangrijk voor het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). We houden u daarom via deze nieuwsbrief op de hoogte van ontwikkelingen in het ziekenhuis. De nieuwsbrief staat ook op het Haweb en de websites van het St. Elisabeth Ziekenhuis en TweeSteden ziekenhuis.

Zorginhoudelijke informatie

Hogere toegangstijd voor patiënten Allergologie

Door het wegvallen van Allergologie in het Amphia Ziekenhuis (Breda) is er in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) een forse toestroom ontstaan van patiënten. Daarnaast is een van de allergologen in het ETZ door ziekte langdurig uitgevallen en nu maar deels aan het werk. Hierdoor is de toegangstijd aanzienlijk opgelopen. 

Er wordt hard gewerkt aan een structurele oplossing om de toegangstijden te beperken. Tot die tijd is het tot onze spijt niet mogelijk om patiënten binnen 48 uur op te roepen en is de toegangstijd langer dan 13 weken.

Wij verzoeken  u vriendelijk de hogere toegangstijd met uw patiënt te bespreken wanneer u een verwijzing stuurt via ZorgDomein, zodat de patiënt niet in zijn verwachting teleurgesteld hoeft te worden. Zodra er een afspraak gepland kan worden, neemt de afdeling Allergologie contact op met de patiënt.


Huisartsenposten Midden-Brabant over op ZorgDomein

De huisartsenposten in Tilburg (Lage Witsiebaan 2a) en Waalwijk (Kasteellaan 2) maken voortaan - net als alle huisartsen - gebruik van ZorgDomein. Patienten worden vanaf genoemde datum digitaal doorverwezen naar de SEH's op de locaties St. Elisabeth en TweeSteden Tilburg. 

Dit betekent dat de patiënten zich niet meer in de avonduren, nacht en in het weekend met een verwijsbriefje aan de SEH-balie hoeven te melden, maar dat de spoedverwijzing snel, veilig en gestructureerd via ZorgDomein plaatsvindt. De huisarts van de HAP selecteert in ZorgDomein de reden voor de verwijzing, waarna ZorgDomein de patiënt via een bericht met een uniek afspraaknummer aanmeldt. De verwijsbrief en eventuele aanvraagformulieren worden digitaal naar de SEH gezonden. Zodra de patiënt zich meldt, beschikt de SEH over alle benodigde informatie om de patiënt de juiste zorg te kunnen bieden.


Obesitas Centrum: aantal operaties verdubbeld

Het Obesitas Centrum van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis werkt met een gespecialiseerd team internisten, psychologen, diëtisten, chirurgen, fysiotherapeuten en verpleegkundig specialisten. Dit multidisciplinaire team begeleidt de patiënt naar een fit en gezond leven. Gezamenlijk bekijken we welk traject en operatie het beste passen bij de patiënt. 

Een patiënt komt (over het algemeen) in aanmerking voor een intakegesprek voor bariatrische chirurgie als hij of zij voldoet aan de criteria:

  • BMI ≥ 40 kg/m², BMI 35-40 kg/m² in combinatie met co-morbiditeit.
  • Leeftijd van 18 tot 65 jaar.

In twee jaar tijd is het aantal operaties in het Elisabeth-TweeSteden verdubbeld. Zo hebben we in 2014 ongeveer 550 operaties uitgevoerd op de locatie TweeSteden en we verwachten verder door te groeien. Daarom zijn we continu bezig om de kwaliteit van zorg en dienstverlening verder te verbeteren. Dit uit zich bijvoorbeeld in een vast aanspreekpunt tijdens het gehele behandeltraject, intensieve begeleiding in het vervolgtraject van 5 jaar en een nadrukkelijke rol voor plezier in bewegen. Binnenkort verschijnt een magazine dat we graag met u delen. Verder plannen we een huisartsenbijeenkomst.

  • Voor meer informatie, vragen of verwijzingen kunt u altijd met het Obesitas Centrum contact opnemen. 
  • Het centrum is van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 16.00 uur te bereiken op telefoonnummer (0416) 68 24 19 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Opening Gezondheidscentrum Koningsoord

Na jarenlange voorbereiding wordt zaterdag 28 maart Gezondheidscentrum Koningsoord (Pandgang 2 in Berkel-Enschot) officieel geopend. U wordt hierbij van harte uitgenodigd om tussen 15.00 en 17.00 uur het nieuwe centrum te komen bekijken, waar de praktijken Gyselinck, Hogenbosch, Van Stempvoort en Vermuë zijn gehuisvest. Zie: www.gezondheidscentrumkoningsoord.nl.

De volgende zorg is hier onder meer te vinden:

  • huisartsen
  • apotheek
  • fysiotherapie
  • thuiszorg
  • enz.

Colofon

Deze nieuwsbrief is opgesteld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..