Huisartsen

U bent als huisarts belangrijk voor het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). We houden u daarom via deze nieuwsbrief op de hoogte van ontwikkelingen in het ziekenhuis. De nieuwsbrief staat ook op het Haweb en de websites van het St. Elisabeth Ziekenhuis en TweeSteden ziekenhuis.

Zorginhoudelijke informatie

Scholingsavond Bariatrie (Obesitas)

Hierbij nodigen wij u - huisarts of praktijkondersteuner - van harte uit voor de scholingsavond Bariatrie (Obesitas) op donderdag 18 juni van 18.30 tot 22.00 uur in het Auditorium op de locatie TweeSteden (Dr. Deelenlaan 5 te Tilburg).

Meerdere specialisten geven die avond antwoord op drie belangrijke vragen:

  • Welke patiënten komen in aanmerking (indicaties en contra-indicaties) en hoe meld ik ze aan?
  • Hoe ziet het behandeltraject in het ziekenhuis eruit?
  • Wat is de taakverdeling tussen de huisarts en de specialist in het nazorgtraject?

Accreditatie is aangevraagd en deelname is gratis. U kunt zich aanmelden bij Wendy Grijsbach of Rianne van Noije, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0416-682419. Als u vragen heeft, dan kunt u die stellen aan Annabel van Deursen, coördinator Obesitas Centrum, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Inloopspreekuur echografie alleen voor (semi-)spoed patiënten

Het inloopspreekuur echografie op de locatie TweeSteden Waalwijk is bedoeld voor spoed en semi-spoed echo's van patiënten. Patiënten zonder spoed-indicatie moeten (net als voorheen) gewoon een afspraak maken. De wachttijd voor een echografie op de locatie TweeSteden Waalwijk is momenteel slechts drie werkdagen. Het inloopspreekuur is iedere dag van 10.30 tot 12.00 uur, behalve op woensdag; dan zijn patiënten tussen 10.50 en 12.00 uur welkom.


ZorgDomein: patiënt belt zelf voor afspraak onderzoek

We maken u graag attent op het volgende: patiënten moeten zelf bellen om een afspraak te maken voor een onderzoek, ook als de verwijzing via ZorgDomein gaat. In het patiëntbericht staat goed omschreven wat van de patiënt wordt verwacht.


Nieuwe specialisten

Aline Pelle, GZ-psycholoog

Aline Pelle, GZ-psycholoog

Welke opleiding heb je gevolgd?

  • Klinische gezondheidspsychologie, Universiteit van Tilburg 
  • Opleiding tot GZ-psycholoog, Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht

 

Waarom het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis?

“Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis is een groot ziekenhuis waar alle specialismen goed vertegenwoordigd zijn. Ik ben werkzaam op de locaties TweeSteden Tilburg en Waalwijk.
De onderlinge nauwe samenwerking met verschillende specialismen maakt mijn werk afwisselend en uitdagend. Daarnaast vind ik wetenschap en opleiding belangrijk, om de patiëntenzorg te kunnen verbeteren.”

Wat is je aandachtsgebied?

“Ik werk voornamelijk binnen de bariatrie, POP-poli (Psychiatrie-Obstetrie-Pediatrie) en oncologie. Ook houd ik me bezig met wetenschappelijk onderzoek.”

Andere bijzonderheden?

“In 2009 ben ik gepromoveerd aan de Universiteit van Tilburg. Ik deed onderzoek naar de rol van psychologische factoren zoals stemming en persoonlijkheid, bij patiënten met hartziekten.”

 

Danny Tak, Klinisch psycholoog

Danny Tak, Klinisch psycholoog

Welke opleiding heb je gevolgd?

  • Neuro- en revalidatiepsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
  • Postdoctorale beroepsopleiding tot GZ-psycholoog in het Máxima Medisch Centrum
  • Specialistische opleiding tot klinisch psycholoog-psychotherapeut

 

Waarom het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis?

“In het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis kan ik mij als klinisch psycholoog verder professionaliseren binnen de medische psychologie. De medische psychologie werkt intensief samen met verschillende specialismen. Iedere dag zie ik de meerwaarde van multidisciplinair samenwerken, omdat dit de gezondheid van de patiënt verbetert. De samenwerking met de andere specialisten ervaar ik als collegiaal en professioneel. Bovendien is er een goed opleidingsklimaat en wordt wetenschappelijk onderzoek gestimuleerd en gefaciliteerd.”

Wat is je aandachtsgebied?

“Hoewel ik de medische psychologie in brede zin beoefen, heb ik mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in de behandeling van patiënten die te maken krijgen met bariatrische chirurgie, de chirurgie die zich bezighoudt met de behandeling van obesitas. Ik vind het belangrijk dat ik als psycholoog een concrete bijdrage lever aan het gezonder maken van deze patiënten.”

En verder….

“De afgelopen jaren heb ik met andere psychologen uit het landelijke werkveld van de bariatrische psychologie samengewerkt om tot een landelijke richtlijn bariatrische psychologie te komen. Tot nu toe ontbrak namelijk uniformiteit als het ging over de inhoud en kwaliteit van de psychologische zorg voor de bariatrische patient. Deze richtlijn is inmiddels af. Binnenkort willen we een wetenschappelijk onderzoek publiceren over de bariatrie.”


Colofon

Deze nieuwsbrief is opgesteld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..