Huisartsen

 

U bent als huisarts belangrijk voor het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). We houden u daarom via deze nieuwsbrief op de hoogte van ontwikkelingen in het ziekenhuis. De nieuwsbrief staat ook op het Haweb en de website van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

Zorginhoudelijke informatie

Uitnodiging opening Orthopedisch Centrum donderdag 16 maart

Wij hebben verbouwd. Zowel de verpleegafdeling als de polikliniek Orthopedie heeft op de locatie ETZ Waalwijk (Kasteellaan 2) een ware metamorfose ondergaan.

Wilt u weten waar wij uw patiënten ontvangen en verplegen? Welk zorgaanbod wij bieden op de locatie ETZ Waalwijk en welke expertises we als vakgroep Orthopedie in huis hebben?
Bezoek ons op donderdag 16 maart aanstaande op locatie ETZ Waalwijk; wij laten het u graag zien.

Speeddate

Wij bieden u een verrassend programma: kort, krachtig én veelzijdig. In de vorm van een carrousel stelt u tijdens een speeddate uw vragen, die wij direct beantwoorden. Denk daarbij aan vragen als:

  • Wat betekent het samengaan de teams  voor de dienstverlening?
  • Hoe kunt u handelen in een eenvoudige of complexe traumasituatie?
  • Welke orthopeed werkt op welke locatie en hoe is deze situatie tijdens de ANW-uren?
  • Wilt u meer informatie over heupscopie, kraakbeen of spine?
  • Wat biedt de vakgroep Orthopedie voor sportblessures?
  • Wat is de rol van een physician assistent en verpleegkundig specialist binnen Orthopedie?

Programma

Het programma voor de avond ziet er als volgt uit:
17.30-18.15 uur: Ontvangst en het bekijken van de ruimtes
18.15-19.15 uur: Speeddate – carrousel
19.15-20.00 uur: Afsluitend hapje en borrel

Wij hechten er veel belang aan om samen met u de patiëntenzorg goed op elkaar af te stemmen en ontmoeten u graag op donderdag 16 maart. In verband met de catering stellen wij het op prijs als u zich voor deze avond aanmeldt via het e-mailadres dat in de nieuwsbrief staat.


Orthopedische zorg op locaties ETZ Waalwijk en ETZ Elisabeth

De vakgroep Orthopedie concentreert vanaf maandag 6 maart alle operaties op twee locaties: ETZ Waalwijk en ETZ Elisabeth. Daarmee heeft het ETZ geen verpleegafdeling Orthopedie meer op locatie ETZ TweeSteden. De patiënt bezoekt de polikliniek blijvend op alle locaties, waarbij de polikliniek op locatie ETZ TweeSteden via Zorgdomein flink wordt afgeschaald.

Zowel de concentratie van zorg als de locaties zijn bewust gekozen. De locatie ETZ Waalwijk biedt goed planbare zorg en kent een vastomlijnde zorgbehandeling. Met de combinatie van rust (geen spoedzorg tussendoor) op de locatie en een op maat geboden zorgtraject mét revalidatiemogelijkheid in een ‘healing environment’, is de zorg in Waalwijk perfect afgestemd op de wensen van de patiënt.

Hoogcomplexe zorg

Naast de gestandaardiseerde zorg biedt het Orthopedisch Centrum aanvullend een mooie ontwikkeling van hoogcomplexe zorg op de locatie ETZ Waalwijk:  kraakbeentransplantatie chirurgie. Het gaat daarbij vooral om gezonde, jonge patiënten. De combinatie van rust met het op maat geboden zorgtraject en revalidatie biedt ook deze groep patiënten een perfecte zorgomgeving.

Traumacentrum

De orthopedische zorg voor risicovolle patiënten met meerdere gezondheidsproblemen en de hoogcomplexe, orthopedische zorg zoals traumatologie, rugchirurgie en kinderorthopedie zijn op de locatie ETZ Elisabeth geconcentreerd. Hiermee sluit deze zorgvraag naadloos aan op de locatie waar ook het traumacentrum is gevestigd en overige specialismen zoals Kindergeneeskunde.

Spoedeisende Hulp

Met de verschuiving van verpleegkundige zorg naar locatie ETZ Elisabeth, verschuift ook de Spoedeisende Hulp van patiënten met traumatisch letsel. Dit betekent dat verwijzing van deze patiënten naar de locatie ETZ TweeSteden vervalt, en dat traumapatiënten te allen tijde verwezen worden naar onze Spoedeisende Hulp op locatie ETZ Elisabeth.


Uitnodiging voor Wetenschapsdag donderdag 18 mei

Op donderdag 18 mei vindt de jaarlijkse Wetenschapsdag in het ETZ plaats. Op deze dag worden de lopende onderzoeken in ons ziekenhuis gepresenteerd. De dag begint om 13.00 uur in de Aula (route 73) op locatie ETZ Elisabeth en duurt tot circa 18.00 uur.

De Wetenschapsdag wordt geopend door ETZ-bestuurder Anita Wydoodt. In het programma is ook ruimte voor klinische vragen die met behulp van literatuur worden beantwoord. Verder wordt de Professor van Buchemprijs uitgereikt aan de arts-assistent die het beste wetenschappelijk onderzoek heeft uitgevoerd.

De dag wordt georganiseerd door de VAGEZ in samenwerking met de Wetenschapscommissie en is bedoeld voor medisch specialisten, arts-assistenten, NP-ers, PA-ers en co-assistenten in het ETZ. Uiteraard bent u ook van harte welkom. U kunt zich (gratis) aanmelden via de link in de nieuwsbrief.


 

Colofon

Deze nieuwsbrief is opgesteld door:

  • Jan Erik Bunt, kinderarts
  • Will-Anne Nieuwlaat, internist-endocrinoloog
  • Wim Pleunis, woordvoerder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (06) 51 827 837)

Jan Erik en Will-Anne zijn vanuit de specialisten contactpersoon voor de verwijzers.