Huisartsen

U bent als huisarts belangrijk voor het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). We houden u daarom via deze nieuwsbrief op de hoogte van ontwikkelingen in het ziekenhuis. De nieuwsbrief staat ook op het Haweb en de websites van het St. Elisabeth Ziekenhuis en TweeSteden ziekenhuis.

Zorginhoudelijke informatie

Huisartsenjournaal: Traumacentrum

De chirurgen van het ETZ willen u sneller en beter informeren via het ETZ Huisartsenjournaal. De vierde aflevering staat in teken van het Traumacentrum.

De traumachirurgen Mike Bemelman en Koen Lansink geven in het journaal kort en bondig uitleg over het functioneren van het Level 1 Traumacentrum. Het traumateam in het ETZ staat 24/7 paraat voor de opvang van patiënten. In het item vertelt Bemelman ook hoe de chirurgen gebruik maken van een 3D-printer bij het voorbereiden van een complexe operatie. Tot slot maakt chirurg Jan Heyligers u alvast attent op de Nationale Traumadag die op zaterdag 23 september in het ETZ plaatsvindt. U bent dan uiteraard van harte welkom.

Huisartsenjournaal - april 2017, aflevering 4
https://vimeo.com/209709836

 

We zijn erg blij met de reacties die we tot nu toe hebben mogen ontvangen. Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Kom 20 april naar symposium hoofd-halsoncologie

Patiënten met de diagnose hoofd-halskanker doorlopen een intensief behandeltraject. Kenmerkend aan dit ziektebeeld is dat als we patiënten vroegtijdig behandelen, 80 tot 90 procent de ziekte overleeft. Om meer bekendheid aan deze ziekte te geven, houdt het ETZ op 20 april het symposium hoofd-halskanker.

Tijdens het symposium krijgt u informatie over de doorverwijzing en onderzoeken bij hoofd-halskanker, de behandelingen, de rol van de casemanager en de logopedist. Ook biedt Instituut voor Hyperbare Geneeskunde (IvHG) nuttige informatie over de behandeling van hoofd-halskanker. Met het symposium willen we bewustwording en deskundigheidsbevordering bereiken over de impact van deze ziekte.

Aanmelden

Het symposium vindt donderdag 20 april plaats van 15.45 tot 19.45 uur in de aula op locatie ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60, Tilburg). Deelname is gratis. Voor soep en een broodje wordt gezorgd. Meld u aan bij Jenny van Dongen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Regionaal centrum

Het ETZ is een regionaal behandelcentrum voor patiënten met hoofd-halskanker. Het ziekenhuis werkt voor deze behandeling nauw samen met het Instituut Verbeeten en het Erasmus MC. Jaarlijks worden in het ETZ honderd nieuwe patiënten met een hoofd-halstumor behandeld. Zij zijn gemiddeld een jaar in behandeling en ondergaan een intensief traject.


Dankbericht plastisch chirurg Patrice Grabietz

Patrice GrabietzGeachte collegae huisartsen, sinds 1 februari ben ik niet meer werkzaam in het ETZ. Door de toegenomen verkeersdrukte, ben ik genoodzaakt geweest, mijn werkplek iets dichter bij mijn woonplaats te zoeken en wel in Rotterdam.

Ik wil graag iedereen bedanken voor de fijne samenwerking, goed overleg en met name alle hulp die ik in begin van mijn vestiging van iedereen heb gekregen om de praktijk in het voormalige TweeSteden ziekenhuis op te bouwen. De praktijk is inmiddels samengevloeid met de praktijk van het Elisabeth dus ik heb er alle vertrouwen in dat de zorg in Waalwijk en Tilburg Noord op plastisch vlak zijn doorgang zal vinden. Allemaal ontzettend bedankt en heel veel succes in de regio!

Hartelijke groeten, Patrice Grabietz.


Colofon

Deze nieuwsbrief is opgesteld door:

  • Jan Erik Bunt, kinderarts
  • Will-Anne Nieuwlaat, internist-endocrinoloog
  • Wim Pleunis, woordvoerder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (06) 51 827 837)

Jan Erik en Will-Anne zijn vanuit de specialisten contactpersoon voor de verwijzers.