Huisartsen

U bent als huisarts belangrijk voor het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). We houden u daarom via deze nieuwsbrief op de hoogte van ontwikkelingen in het ziekenhuis. De nieuwsbrief staat ook op het Haweb en de websites van het St. Elisabeth Ziekenhuis en TweeSteden ziekenhuis.

Zorginhoudelijke informatie

Plastische Chirurgie op locaties ETZ Elisabeth en ETZ Waalwijk

De plastisch chirurgen van het ETZ brengen graag bij u onder de aandacht dat voortaan het poliklinisch spreekuur uitsluitend plaatsvindt op de locaties ETZ Elisabeth én ETZ Waalwijk.
Dit betekent dat geen spreekuren meer worden gehouden op de locatie ETZ TweeSteden. Ook vinden er geen behandelingen meer plaats in het behandelcentrum.

Verwijzen

Patiënten kunt u vanaf nu verwijzen naar de locaties ETZ Elisabeth en ETZ Waalwijk. In overleg met de patiënt bepaalt de plastisch chirurg op welke locatie de patiënt behandeld wordt.

Spoedpatiënten

Omdat geen plastisch chirurg meer aanwezig is op locatie ETZ Tweesteden, verzoeken wij u vriendelijk om alle spoedpatiënten naar locatie ETZ Elisabeth te verwijzen. Voor spoedpatiënten uit de regio Waalwijk wordt in overleg met de plastisch chirurg gekeken of het mogelijk is dat deze patiënten op locatie ETZ Waalwijk gezien kunnen worden.

Meer informatie

De plastisch chirurgen doen hun uiterste best om het ongemak voor u en uw patiënten tot een minimum te beperken. Zij ontvangen graag eventuele vragen of opmerkingen via een e-mail naar Carmen Denissen-Cox, teamleider Plastische Chirurgie.


Sluiting Bergland Kliniek per 1 juli

Bergland Kliniek

De locatie Bergland Kliniek sluit per 1 juli. Vanaf dan vinden er in de kliniek, gelegen naast ETZ Elisabeth, geen consulten meer plaats.

Spatadercentrum

Vanaf 1 juli vinden in de Bergland Kliniek geen behandelingen meer plaats voor spataderen. Patiënten worden uiteraard nog steeds geholpen op de polikliniek Dermatologie of Vaatchirurgie op een van onze andere locaties. U vindt in ZorgDomein de informatie voor de doorverwijzing bij spataderen naar de polikliniek Dermatologie of Vaatchirurgie.

Niet-verzekerde zorg

Patiënten kunnen vanaf 1 juli niet meer terecht voor de niet-verzekerde plastisch chirurgische ingrepen in het ETZ. Ook vinden er vanaf die datum geen consulten meer plaats in de Bergland Kliniek door onze plastisch chirurgen. U kunt patiënten voor verzekerde plastische chirurgie doorverwijzen naar de locatie ETZ Elisabeth of locatie ETZ Waalwijk.


Uitnodiging voor Pepermolen op donderdag 29 juni

Wij nodigen u hierbij uit voor de volgende Pepermolen bijeenkomst op donderdag 29 juni in ETZ Waalwijk. De bijeenkomst is voor huisartsen en specialisten van het ETZ. Thema deze keer is ‘anderhalvelijnszorg’.

Eind vorig jaar hebben we u via een enquête gevraagd of de huisartsenbijeenkomst Pepermolen door moet gaan. Daar heeft u met grote meerderheid (78%) positief op geantwoord. De gewenste frequente is twee keer per jaar. De donderdag heeft daarbij uw voorkeur.

Tijdens de Pepermolen bijeenkomst informeren huisartsen en specialisten van het ziekenhuis elkaar over nieuwe ontwikkelingen binnen (de organisatie van) het eigen vakgebied. Daarnaast is er, zowel voorafgaand tijdens het buffet als aansluitend aan het programma bij de borrel, volop gelegenheid om op informele wijze met elkaar van gedachten te wisselen.

De bijeenkomst vindt weer plaats op de locatie ETZ Waalwijk, van 18.00 tot 21.00 uur. De avond start om 18.00 uur met een buffet. Het programma is van 19.00 tot 21.00 uur.
U kunt zich heel gemakkelijk aanmelden door een mail te sturen naar w.pleunis-apenstaart-etz.nl.


Nieuwe verwijsroute bij BI-RADS 0 uitslag

Vanaf 1 juli worden patiënten met een BI-RADS 0 uitslag door u naar de afdeling Radiologie ETZ verwezen in plaats van naar de Mammapoli ETZ. Hierover bent u geïnformeerd via een brief en een nieuwsbrief van het bevolkingsonderzoek.


Colofon

Deze nieuwsbrief is opgesteld door:

  • Jan Erik Bunt, kinderarts
  • Will-Anne Nieuwlaat, internist-endocrinoloog
  • Wim Pleunis, woordvoerder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (06) 51 827 837)

Jan Erik en Will-Anne zijn vanuit de specialisten contactpersoon voor de verwijzers.