Huisartsen


U bent als huisarts belangrijk voor het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). We houden u daarom via deze nieuwsbrief op de hoogte van ontwikkelingen in het ziekenhuis. De nieuwsbrief staat ook op het Haweb.

Zorginhoudelijke informatie

Eerstelijns én tweedelijns diagnostiek zichtbaar in MijnETZ

Het ETZ gaat op zaterdag 31 maart live met het nieuwe EPD en patiëntenportaal MijnETZ. Ook huisartsen gaan hier iets van merken.

MijnETZ heeft ook gevolgen voor de gang van zaken in uw praktijk. In het portaal kunnen patiënten online meekijken in hun eigen Elektronisch Patiënten Dossier (EPD).

Uitslagen

Een van de grootste veranderingen voor huisartsen zijn de uitslagen van de eerste- en tweedelijns diagnostiek (met referentiewaarden). Zeven dagen nadat de uitslag of het rapport definitief is, verschijnt de uitslag automatisch in MijnETZ. Uitslagen van bloedprikken, echo’s, endoscopieën, röntgen- en laboratorium-onderzoeken, de patholoog-anatoom en de radiologische rapportages (niet de beeldvorming) zijn dan zichtbaar voor de patiënt.
Als u uw patiënt zelf wilt informeren over de uitslag, houd er dan rekening mee dat u dit doet voordat de patiënt de uitslag kan zien in MijnETZ. Dit geldt alleen voor diagnostiek uitgevoerd door het ETZ of Diagnostiek Brabant.

ZorgDomein

Huisartsen kunnen hun patiënten met de komst van het nieuwe EPD digitaal blijven verwijzen via ZorgDomein. De verwijzingen vanuit ZorgDomein worden rechtstreeks gekoppeld aan het dossier van de patiënt.

Pilot ETZ Zorgverlenersportaal

Het ETZ Zorgverlenersportaal is het portaal dat huisartsen kunnen gebruiken voor inzage in het EPD om snel en gemakkelijk dossiergegevens van diens patiënten te kunnen inzien. Het ETZ start op 31 maart 2018 met een pilot: een aantal huisartsen kijkt wat goed werkt en wat beter kan in het portaal. Streven is om het Zorgverlenersportaal een jaar na livegang beschikbaar te hebben voor alle huisartsen in onze regio. Inmiddels zijn de huisartsen die deelnemen aan de pilot bekend.

Meer informatie?

We doen er alles aan om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Heeft u vragen of wilt u meer uitleg? Neem dan gerust via e-mail contact op met projectleider MijnETZ (gegevens in uw nieuwsbrief).


Uitnodiging Transmurale Ethieksessie maandag 20 november

Vanaf maandag 20 november vindt de week van de reflectie plaats: www.weekvanreflectie.nl. Ook in het ETZ wordt dan veel gereflecteerd op onze zorgverlening. In het kader van de transmurale samenwerking kan een sessie waarin met elkaar vanuit de diverse perspectieven van gedachten gewisseld wordt over een aansprekend onderwerp niet ontbreken. We nodigen u graag uit voor de bijeenkomst ‘Doen en Laten tijdens het levenseinde’.

Met als inspirerende spreker Marc DeSmet. Hij is palliatief arts in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en hij is Jezuïet. Hij stelt dwarse vragen waar hij zelf ook niet meteen het antwoord op heeft. Waarom we zo veel over euthanasie spreken, bijvoorbeeld, of waarom we elkaar niet meer tot last willen zijn.
Aansluitend aan het verhaal van Marc DeSmet gaan we met elkaar vanuit de verschillende invalshoeken (huisartsen, medisch specialisten, leden van het palliatief team) in gesprek over ons doen en laten tijdens het levenseinde.

Wanneer: maandag 20 november 2017.
Tijdstip: 19.00 - 21.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur.
Waar: Auditorium ETZ TweeSteden, Dr. Deelenlaan 5, Tilburg

Opgeven vóór vrijdag 11 november bij secretaresse zorgmanagers (gegevens in uw nieuwsbrief).


Korte toegangstijden poli Oogheelkunde ETZ Waalwijk

Heeft u patiënten met een oogprobleem? Als u patiënten doorverwijst naar een van onze oogartsen, is het handig om te weten dat patiënten voor een eerste consult eerder terechtkunnen op de polikliniek in ETZ Waalwijk dan in ETZ Elisabeth.

Patiënten die acuut zorg nodig hebben, worden direct geholpen. De polikliniek Oogheelkunde is geopend van maandag tot en met vrijdag. Voor de patiënt biedt Waalwijk diverse voordelen, zoals de gunstige ligging, de kleinschaligheid, de nieuwe polikliniek, de korte loopafstanden en gratis parkeergelegenheid.

Meer weten?

De polikliniek Oogheelkunde ETZ Waalwijk is telefonisch bereikbaar via (013) 465 54 42.


Save the date: Pepermolen donderdag 14 december

Om alvast in uw agenda te noteren: de volgende Pepermolen bijeenkomst vindt plaats op donderdag 14 december in ETZ Waalwijk (Kasteellaan 2). De bijeenkomst is voor huisartsen en leden van de medische staf van het ETZ.

De bijeenkomst vindt plaats op de locatie ETZ Waalwijk van 18.00 tot 21.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. De avond start traditiegetrouw om 18.00 uur met een buffet. Het programma is van 19.00 tot 21.00 uur. De avond staat onder meer in het teken van ZorgDomein. In de volgende nieuwsbrief krijgt u meer informatie over het programma.

Tijdens de Pepermolen bijeenkomst informeren huisartsen en specialisten van het ziekenhuis elkaar over nieuwe ontwikkelingen binnen (de organisatie van) het eigen vakgebied. Daarnaast is er volop gelegenheid om op informele wijze met elkaar van gedachten te wisselen.


Informatieavond hoofdpijn

Wat kunnen patiënten zelf doen bij chronische hoofdpijn? Deze vraag staat centraal tijdens de informatieavond hoofdpijn die donderdag 2 november plaatsvindt in het ETZ.

Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in de aula van locatie ETZ Elisabeth aan de Hilvarenbeekseweg in Tilburg. De ETZ-neurologen dr. G. Schoonman en J. Manuputty openen om 19.00 uur de avond. Zij leggen uit wat chronische hoofdpijn is, waar het door komt en welke mogelijkheden patiënten hebben om de pijn te verlichten. Daarna gaat medisch psycholoog Lisette Visser in op de acceptatie van en het omgaan met de gevolgen van chronische hoofdpijn. Aansluitend is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Vervolgens vertelt een ‘ervaren’ hoofdpijnpatiënt hoe het is om zelf de regie te nemen bij de behandeling van hoofdpijn. De gratis toegankelijke avond eindigt om 21.30 uur. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, worden bezoekers verzocht zich vooraf aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer (013) 539 25 52 (tijdens kantooruren).


Mutaties Medische Staf ETZ

  • Mw. A.E.M. Roosen, gynaecoloog; per 1 oktober niet meer werkzaam.
  • Dhr. R. Teijeiro, psychiater; op 7 september jl. overleden.

Colofon

Deze nieuwsbrief is opgesteld door:

  • Jan Erik Bunt, kinderarts
  • Will-Anne Nieuwlaat, internist-endocrinoloog
  • Wim Pleunis, woordvoerder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (06) 51 827 837)

Jan Erik en Will-Anne zijn vanuit de specialisten contactpersoon voor de verwijzers.