Huisartsen

U bent als huisarts belangrijk voor het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). We houden u daarom via deze nieuwsbrief op de hoogte van ontwikkelingen in het ziekenhuis. De nieuwsbrief staat ook op het Haweb en de websites van het St. Elisabeth Ziekenhuis en TweeSteden ziekenhuis.

Zorginhoudelijke informatie

Oogheelkundige zorg op twee locaties

Vanaf medio juni 2015 verricht het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis de oogheelkundige zorg op de locatie St. Elisabeth en de locatie TweeSteden Waalwijk. De oogheelkundige zorg van de locatie TweeSteden Tilburg verschuift hiermee naar de locatie TweeSteden Waalwijk.

Waarom?

Met het concentreren van de oogheelkundige zorg op twee locaties, kunnen we onze poliklinieken optimaal uitrusten voor de best mogelijke oogheelkundige zorg.

Voordelen voor de patiënt

  • Het maakt veel extra polibezoeken overbodig. Zo doen we bijvoorbeeld de laserbehandelingen voortaan op één locatie, en soms direct tijdens het spreekuur. 
  • Het operatieproces richten we volgens het one-stop-shop principe in, in plaats van een verplicht bezoek op locatie Waalwijk én locatie Tilburg voor een meting. 
  • Kleine verrichtingen worden zo mogelijk direct op dezelfde locatie gedaan, in plaats van meerdere afspraken op verschillende locaties.

 

Wat vragen wij van u als huisarts?

Wij verlenen onze oogheelkunde zorg zo optimaal en patiëntgericht mogelijk, met een evenwichtige verdeling van patiënten over beide locaties. Daarom is het van belang de patiënten die voorheen ingestuurd werden voor locatie TweeSteden Tilburg, in de nieuwe situatie bij voorkeur te verwijzen naar de locatie TweeSteden Waalwijk. De poli Oogheelkunde is daar bereikbaar via (013) 465 54 42.


Radiologie tijdelijk beperkt bereikbaar op locatie TweeSteden

De afdeling Radiologie op de locatie TweeSteden neemt van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli een nieuw softwarepakket in gebruik. Het nieuwe systeem Sectra RIS/PACS zorgt voor een ETZ brede oplossing voor radiologische beelden. 

De implementatie zorgt op deze dagen voor een beperkte bereikbaarheid van de afdeling Radiologie op de locatie TweeSteden Tilburg en Waalwijk. Ook is het mogelijk dat u langer moet wachten op het radiologisch verslag. 

Radiologie locatie TweeSteden Waalwijk

  • Donderdag 9 juli is de afdeling Radiologie vanaf 12.00 uur gesloten.
  • Vrijdag 10 juli: mogelijk langere wachttijden door verminderde productie van radiologische beelden.
  • Maandag 13 juli livegang van Sectra RIS/PACS: mogelijk langere wachttijden door verminderde productie.

Radiologie locatie TweeSteden Tilburg

  • Vrijdag 10 juli: mogelijk langere wachttijden door verminderde productie.
  • Zaterdag 11 juli: alleen beschikbaar voor spoedgevallen.
  • Zondag 12 juli: alleen beschikbaar voor spoedgevallen.
  • Maandag 13 juli livegang van Sectra RIS/PACS: mogelijk langere wachttijden door verminderde productie.
  • Dinsdag 14 juli: mogelijk langere wachttijden door verminderde productie.

Alvast bedankt voor uw begrip. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de afdeling PACS beheer: (013) 465 44 23.


Nascholing Obesitas Centrum drukbezocht

Circa veertig huisartsen hebben donderdag 18 juni de nascholing van het Obesitas Centrum op de locatie TweeSteden Tilburg bezocht. Ze luisterden geboeid naar de korte presentaties van meerdere specialisten. Deelnemers aan de nascholing weten nu welke patiënten voor een bariatrische operatie in aanmerking komen en hoe ze aangemeld kunnen worden. Ook is onder meer het volledige behandeltraject belicht en is de taakverdeling tussen huisarts en specialist uitgebreid aan bod gekomen.

Ongeveer een op de zeven Brabanders heeft last van overgewicht. Zwaarlijvigheid is dus een serieus probleem. Het Obesitas Centrum heeft afgelopen jaar bij ruim vijfhonderd patiënten een ingreep verricht. Chirurg John Maring sloot zijn verhaal af met een duidelijke boodschap: ‘de deur van het Obesitas Centrum staat open voor alle huisartsen’.

Tijdschrift Maatje!

Het Obesitas Centrum werkt met het Maatjes concept. Dit betekent dat patiënten – na een uitgebreide screening – meerdere jaren intensief worden begeleid door diëtisten, psychologen, chirurgen, internisten, fysiotherapeuten en verpleegkundig specialisten. Deze professionele maatjes staan dicht bij de patiënt. Ook worden mensen in de omgeving van een patiënt zo veel mogelijk gestimuleerd om een maatje te zijn. Veel informatie en ervaringsverhalen zijn nu gebundeld in de eenmalige uitgave Maatje! Dit nieuwe magazine is deze week gelanceerd en wordt naar alle huisartsen gestuurd.

Meer informatie over het Obesitas Centrum staat op www.tweestedenziekenhuis.nl/obesitas-centrum.
Het Centrum is telefonisch bereikbaar via (0416) 68 24 19.


Colofon

Deze nieuwsbrief is opgesteld door:

  • Wilma Oranje, internist-endocrinoloog, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (013) 465 3214)
  • Will-Anne Nieuwlaat, internist-endocrinoloog (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (013) 539 1313, sein 6018)
  • Wim Pleunis, woordvoerder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (06) 51 827 837)