Huisartsen

U bent als huisarts belangrijk voor het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). We houden u daarom via deze nieuwsbrief op de hoogte van ontwikkelingen in het ziekenhuis. De nieuwsbrief staat ook op het Haweb en de websites van het St. Elisabeth Ziekenhuis en TweeSteden ziekenhuis.

Zorginhoudelijke informatie

Uitnodiging voor Pepermolen bijeenkomst in Waalwijk

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis nodigt u hierbij van harte uit voor de Pepermolen bijeenkomst op donderdag 19 november aanstaande. De bijeenkomst is voor huisartsen en specialisten van het ziekenhuis.

Tijdens de Pepermolen bijeenkomst informeren huisartsen en specialisten van het ziekenhuis elkaar over nieuwe ontwikkelingen binnen (de organisatie van) het eigen vakgebied. Daarnaast is er, zowel voorafgaand tijdens het buffet als aansluitend aan het programma bij de borrel, volop gelegenheid om op informele wijze met elkaar van gedachten te wisselen.

De bijeenkomst vindt 19 november plaats op de locatie TweeSteden in Waalwijk van 18.00-21.00 uur. Voor deze bijeenkomst wordt accreditatie aangevraagd. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod: update fusie ziekenhuizen, slaapstoornissen, verwijzen naar de proctopoli, cateracten en MDL.
Reserveert u deze datum en tijd alvast in uw agenda? 

Binnenkort ontvangt u het volledige programma. U kunt zich vanaf heden inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


SOA screening: patiënt belt zelf voor afspraak

Handig om te weten: als u een patiënt doorverwijst met verdenking op een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) moet de patiënt zelf bellen met het ziekenhuis voor het maken van een afspraak. Deze uitzondering op de normale procedure (ziekenhuis belt patiënt) is in 2014 ingesteld om de privacy van de patiënt maximaal te kunnen waarborgen.

De patiënt kan een van de volgende nummers bellen voor het maken van een afspraak:

  • Locatie St. Elisabeth: (013) 539 80 26
  • Locatie TweeSteden: (013) 465 54 20

ZorgDomein: voor aanvragen consult en diagnostiek

U wordt vriendelijk verzocht om bij alle aanvragen voor een consult of diagnostiek gebruik te maken van ZorgDomein-portal. Zo heeft u altijd de beschikking over de meest actuele versie van de verschillende aanvraagformulieren. Dit betekent dat u de oude Lijn2.net-formulieren weg kunt gooien, als u die nog op voorraad heeft.


Verwijzen van kinderen met (semi-)spoed

U wilt een kind met spoed doorverwijzen naar kindergeneeskunde? Neem dan altijd rechtstreeks contact op met de kinderarts, via de telefoonnummers in ZorgDomein. Spoedpatiëntjes kunnen overdag steeds op de poli terecht. En in de avonduren en in het weekend op de SEH.
Als er sprake is van semi-spoed, kunt u gebruikmaken van de verkorte toegangstijd. U zet dan een brief in Zorgdomein, met de gewenste toegangstijd.


Commissie Monitoring ‘bewaakt’ ziekenhuisfusie

De leden van de commissie Monitoring, v.l.n.r. Roger Froklage, Desiree Burger en Wideke Nijdam.Inmiddels is het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis al geruime tijd onderweg met de fusie. Afgelopen zomer is de commissie Monitoring ingesteld om het fusieproces (de concentratie van zorg) te bewaken, met de patiënt als uitgangspunt.

De commissie bestaat uit Desiree Burger (chirurg-intensivist), Roger Froklage (anesthesioloog en voorzitter) en Wideke Nijdam (zorgmanager en secretaris). De belangrijkste taak van de commissie is de zorgprocessen te monitoren op het gebied van kwaliteit, veiligheid, efficiency en uitvoerbaarheid.

Wideke Nijdam vindt het belangrijk om ook van verwijzers te horen wat er wel en niet goed gaat. “Soms gaan dingen nou eenmaal niet zoals ze gepland zijn. Daarom luisteren wij als commissie naar de signalen van huisartsen.” Er is bijvoorbeeld met de RAV gesproken over ambulanceritten naar het ‘verkeerde’ ziekenhuis.

De commissie Monitoring is benieuwd naar uw ervaringen. Heeft u voorbeelden van zaken die een potentieel risico voor de patiëntenzorg opleveren? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Natuurlijk kunt u de leden uit de commissie ook persoonlijk aanspreken. Secretaris en zorgmanager Wideke Nijdam is bereikbaar via (013) 539 23 60.


Colofon

Deze nieuwsbrief is opgesteld door:

  • Wilma Oranje, internist-endocrinoloog, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (013) 465 3214)
  • Will-Anne Nieuwlaat, internist-endocrinoloog (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (013) 539 1313, sein 6018)
  • Wim Pleunis, woordvoerder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (06) 51 827 837)

Wilma en Will-Anne zijn vanuit de specialisten contactpersoon voor de verwijzers.