Huisartsen

 

U bent als huisarts belangrijk voor het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). We houden u daarom via deze nieuwsbrief op de hoogte van ontwikkelingen in het ziekenhuis. De nieuwsbrief staat ook op het Haweb en de websites van het St. Elisabeth Ziekenhuis en TweeSteden ziekenhuis.

Zorginhoudelijke informatie

Poli KNO vanaf september op locaties Elisabeth en Waalwijk

De zeven KNO-artsen van het ETZ brengen graag bij u onder de aandacht dat per 1 september 2016 het poliklinisch spreekuur uitsluitend plaatsvindt op de locaties ETZ Elisabeth en ETZ Waalwijk.

Dit betekent dat vanaf 1 september geen spreekuren meer worden gehouden op de locatie ETZ TweeSteden. Wel worden in 2016 op alle drie de locaties operatieve ingrepen verricht. Vanaf 2017 voeren we geen operaties meer uit op locatie ETZ TweeSteden en vinden operaties enkel plaats op de locaties ETZ Elisabeth en ETZ Waalwijk.

KNO in het ETZ

Verwijzen

Patiënten kunt u vanaf september verwijzen naar de locaties ETZ Elisabeth en ETZ Waalwijk. In overleg met de patiënt bepaalt de KNO-arts op welke locatie de patiënt behandeld wordt.

Spoedpatiënten

Omdat vanaf 1 september geen KNO-arts meer aanwezig is op locatie ETZ Tweesteden, verzoeken wij u vriendelijk om alle spoedpatiënten KNO naar locatie ETZ Elisabeth te verwijzen. Ook wanneer een patiënt geopereerd is op locatie ETZ Tweesteden of ETZ Waalwijk en postoperatief een klacht of complicatie heeft, wordt die op locatie ETZ Elisabeth gezien. Voor spoedpatiënten uit de regio Waalwijk wordt in overleg met de KNO-arts gekeken of het mogelijk is dat deze patiënten in Waalwijk gezien kunnen worden.

Meer informatie

De KNO-artsen doen hun uiterste best om het ongemak voor u en uw patiënten tot een minimum te beperken. Zij ontvangen graag eventuele vragen of opmerkingen via een e-mail naar Cindy Hendriks-Coehorst, hoofd zorgeenheid KNO. Het emailadres vindt u in de huisartsennieuwsbrief.


Huisartsenjournaal 3: 'Laserbehandeling van spataderpatiënten'

De chirurgen van het ETZ willen u sneller en beter informeren. Daarom is de vakgroep Chirurgie gestart met het ETZ Huisartsenjournaal.

In aflevering 3 van het huisartsenjournaal informeren wij u over de laserbehandeling van spataderpatiënten. In dit journaal vertelt onze vaatchirurg Desiree Burger hoe wij de zorg voor deze patiëntencategorie georganiseerd hebben, en waar u terecht kunt met vragen. In het filmpje is ook te zien hoe onze physician assistant Anne-Kari de daadwerkelijke behandeling van patiënten met spataders uitvoert.

We zijn erg blij met de reacties die we tot nu toe hebben mogen ontvangen. Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Eerdere afleveringen van het Huisartsenjournaal gemist? Zie https://vimeo.com/search?q=huisartsenjournaal.

 


 

Colofon

Deze nieuwsbrief is opgesteld door:

  • Jan Erik Bunt, kinderarts, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (013) 465 56 55)
  • Will-Anne Nieuwlaat, internist-endocrinoloog (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (013) 539 30 69, sein 5018)
  • Wim Pleunis, woordvoerder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (06) 51 827 837)

Jan Erik en Will-Anne zijn vanuit de specialisten contactpersoon voor de verwijzers.