Huisartsen

 

U bent als huisarts belangrijk voor het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). We houden u daarom via deze nieuwsbrief op de hoogte van ontwikkelingen in het ziekenhuis. De nieuwsbrief staat ook op het Haweb en de website van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

Zorginhoudelijke informatie

ETZ sluit polikliniek Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Het ETZ sluit op 1 maart 2017 de polikliniek Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP). Dit betekent dat u geen nieuwe patiënten meer aan kunt melden voor deze polikliniek. Verwijzing via ZorgDomein is ook niet meer mogelijk.

Na de invoering van de nieuwe Jeugdwet op 1 januari 2015 is het aantal nieuwe patiënten dat een beroep doet op de KJP sterk afgenomen. Gelijktijdig zijn door de financieringsregels de administratieve, en daarmee financiële lasten voor de KJP flink hoger geworden. Het is daardoor helaas niet mogelijk de polikliniek KJP voort te zetten. We betreuren het besluit, maar zien helaas geen andere mogelijkheid. De patiënten en hun ouders zijn geïnformeerd. De behandelingen worden - als dat verantwoord is - afgerond. Als het nodig mocht zijn, wordt met andere zorgaanbieders overlegd of patiënten daar terecht kunnen. Omdat het jongeren betreft, met een combinatie van psychische en lichamelijke klachten, vereist dit maatwerk. Er wordt met elke patiënt samen gekeken hoe en waar de behandeling het beste kan worden voortgezet.


Wachttijd MDL-arts is maximaal 28 dagen

De wachttijd voor een eerste bezoek aan de polikliniek MDL op de locatie ETZ Elisabeth is teruggebracht naar maximaal 28 dagen. Hiermee voldoet het ziekenhuis aan de Treeknorm.

Volgens de Treeknorm mag een patiënt maximaal vier weken wachten voordat hij op de polikliniek terecht kan. Het ETZ heeft de toegangstijd enorm kunnen verkorten door het aantal MDL-artsen uit te breiden van vijf naar negen. Momenteel wordt zelfs overwogen een tiende MDL-arts aan te trekken.
Echte spoed-patiënten worden dezelfde dag nog gezien. In alle gevallen kan binnen vijf dagen maatwerk worden geboden door de MDL-artsen. Een verbetering is tevens dat de planhorizon wordt uitgebreid naar dertien weken.
De actuele toegangstijden, ook voor de specifieke ziektebeelden, zijn te raadplegen via ZorgDomein.

Het MDL-team: (vlnr) Assi, Cabbolet, Marjolein Sikkema, Anne Peeters, Maurice Lutgens, Jolanda van de Water, Robert Laheij, Ulrike de Wit, Wouter Hazen, Geert Dodemont, Karlien Bruin, Robbert Eichhorn, Veerle Nuij, Ashwin Dihal en Diana Hakvoort. 


Poli Plastische Chirurgie op drie locaties ETZ

De vijf plastisch chirurgen van het ETZ houden voortaan op alle locaties spreekuur. Dit betekent dat patiënten een afspraak kunnen plannen op de locaties ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden én ETZ Waalwijk.

Na het vertrek van Patrice Grabietz per 1 februari bestaat de vakgroep Plastische Chirurgie uit Arjan Damen, Gertjan Halbesma, Ed Hartman, Steven Klein en Bart van Nimmen. U kunt uw patiënten doorverwijzen voor onder meer: hand- en polsklachten, periferere zenuwchirurgie, borstoperaties, cosmetische ingrepen, reconstructieve (micro)chirurgie, operatie van benigne en maligne huidtumoren, wondbehandeling, littekenbehandeling en schisis. De wachttijd voor een eerste consult op een van de drie poliklinieken is minder dan een week.


Telefoonkaartje ETZ voor huisartsen

Het handige telefoonkaartje met de directe nummers van alle specialismen in het ETZ is onlangs geactualiseerd. U heeft dit kaartje kort voor de jaarwisseling gelijktijdig met het magazine van Diagnostiek Brabant ontvangen.

Een pdf van het kaartje is als bijlage aan deze nieuwsbrief toegevoegd. U wilt nog extra papieren exemplaren ontvangen? Geen probleem! Stuur een mail met uw verzoek (en het gewenste aantal) naar woordvoerder Wim Pleunis van het ETZ, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Korte toegangstijd poli Oogheelkunde ETZ Waalwijk

Als u patiënten doorverwijst naar een van onze oogartsen is het handig om te weten dat ze voor een eerste consult direct welkom zijn op de poli in ETZ Waalwijk. Ook voor een controleafspraak gelden momenteel geen wachttijden.

De wachttijd voor nieuwe en controlepatiënten op de poli Oogheelkunde in ETZ Elisabeth bedraagt vier weken.


Gynaecoloog Hanny Pijnenborg naar Radboudumc

Gynaecoloog Hanny PijnenborgGynaecoloog Hanny Pijnenborg zet haar werkzaamheden per 1 februari 2017 voort in het Radboudumc in Nijmegen als gynaecologisch oncoloog.

Het ETZ bedankt mevrouw Pijnenborg voor de bijdrage die zij vanaf 2004 in Tilburg heeft geleverd aan de ontwikkeling van de gynaecologische oncologie in Midden-Brabant. Het ziekenhuis wenst mevrouw Pijnenborg veel succes in Nijmegen.


 

 

Colofon

Deze nieuwsbrief is opgesteld door:

  • Jan Erik Bunt, kinderarts
  • Will-Anne Nieuwlaat, internist-endocrinoloog
  • Wim Pleunis, woordvoerder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (06) 51 827 837)

Jan Erik en Will-Anne zijn vanuit de specialisten contactpersoon voor de verwijzers.